HayLaz
Mesaj Sayısı : 137 Kayıt tarihi : 21/03/08 Yaş : 34 Nerden : AdaNa
| Konu: KÖRİ YEMEKLERİ Perş. Mart 27, 2008 5:56 pm | |
| Tarçın, karanfil, karabiber, kakule ve defne yaprağından oluşan garam masala, köri yemeklerinin vazgeçilmezidir…
Hint mutfağının temelini taze otlar ile lezzetlendirilmiş yemekler oluşturur. Yemekler adeta bir baharat cennetidir. Hint yemeğinin özü, kokulu baharatların doğru kullanımından geçer. Önemli olan yemeğin gerçek tadını bozmadan onu zenginleştirecek baharat karışımını kullanmaktır. Köri’den Hindistan cevizi sütüne, gül suyundan kurutulmuş meyvelere, naan ekmeğinden tandoori’li tariflere kadar Hint Mutfağında değişik lezzetler bulabilirsiniz.
Uzakdoğu mutfağında köri aslında yavaş yavaş pişen sulu et ve sebze yemeği anlamına geliyor. Özellikle Hindistan mutfağında sık tüketiliyor. Köri yemeğinde vazgeçemeyeceğiniz baharatlar garam masala baharatlarıdır. Tarçın, karanfil, karabiber, kakule ve defne yaprağının birlikte kullanılmasına verilen isimdir.
Körili yemekler, acı-tatlı ve ekşi tatlarla bezenmiş Hint mutfağı aynı, kültürü, ırk yapısı, coğrafyası ve iklimi gibi çok çeşitlilik gösterir. Her yeni göç dalgasıyla ülkeye yerleşen yeni mutfak alışkanlıkları, kültürün bir parçası olmuş, Hint Mutfağı bu nedenle alabildiğine zenginleşmiştir.
Tüm soğan bazlı ve hafif kahverengi haline getirilmiş köri yemeklerinde kullanılan malzemeler ise kişniş tohumu, nane ve kimyondur. Son olarak ekleyeceğiniz baharat ise kırmızı toz biber ve zerdeçaldır.
Köri yemekleri genelde kuzu, tavuk ve dana eti kullanılarak yapılır.
| |
|
HayLaz
Mesaj Sayısı : 137 Kayıt tarihi : 21/03/08 Yaş : 34 Nerden : AdaNa
| Konu: KÖRİLİ TAVUK Perş. Mart 27, 2008 5:58 pm | |
| Malzemeler
4 tavuk göğsü İnce kıyılmış 2 yeşil sivri biber 2 domates Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket krema Tuz 2 tatlı kaşığı köri Hazırlama
ilk önce yağı kızdırıp ardından sivri biberleri koyuyoruz( çok ince kıyılmış) biraz kavurduktan sonra domatesleri koyuyuruz biraz daha kavurup tavukları ekliyoruz 1 tutam tuz ekliyoruz 3 dk yüksek ateşte kavuruyoruz ve 2 tatlı kaşığı köri koyuyoruz 30 dk sonra içine 1 kutu kremayı koyuyoruz ve 10 dk daha pişiriyoruz biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruz. | |
|
HayLaz
Mesaj Sayısı : 137 Kayıt tarihi : 21/03/08 Yaş : 34 Nerden : AdaNa
| |
YanLiZ_KuRT §!t£ oRGaN!z£R
Mesaj Sayısı : 2 Kayıt tarihi : 26/03/08
| Konu: Geri: KÖRİ YEMEKLERİ Cuma Nis. 04, 2008 12:00 pm | |
| | |
|
HayLaz
Mesaj Sayısı : 137 Kayıt tarihi : 21/03/08 Yaş : 34 Nerden : AdaNa
| Konu: Rica EdeRiM YanLiZ_KuRT Abi Cuma Nis. 04, 2008 12:05 pm | |
| Rica Ederim YanLiZ_KuRT Abi | |
|